duminică, 22 mai 2011

Sa arat bine


                                    Sa arati bine



Sa arati bine
a devenit aproape o regula a societatii contemporane, avem la indemana o multitudine de produse de machiaj de la mascara cu perie curbata, dreapta, rotunda pana la rujuri cu perie, puf, si rujuri baton. Totusi, cum reusim sa elegem produsele perfecte de machiaj, cum reusim sa le folosim corect si mai ales care sunt trucurile pe care trebuie sa stim, pentru a avea parte de un machiaj perfect? Citeste si afla!

Fond de ten sau pudra? Orice, dar alege ceva! In primul rand pentru protectia tenului tau, in al doilea rand, pentru a estompa imperfectiunile. Fondul de ten este mult mai usor de folosit, il poti aplica cu un buretel special sau cu varfurile degetelor. Trucul consta in aplicarea sa uniforma, pe fata si gat. Daca folosesti pudra, alege una satinata care sa nu apara ca un strat de var colorat pe chipul tau, aplic-o cu atentie pe fata, decolteu si brate.Daca ridurile tale au iesit deja la rampa, atunci alege o pudra cu particule fine, stralucitoare pentru a lumina tenul si a crea iluzia optica de netezire a ridurilor!


Fondul de ten trebuie ales in functie de tenul tau si de imbunatatirile de care ai nevoie. Daca ai tenul gras, atunci ai nevoie de un fond de ten matifiant care sa dureze pana la 10 ore. Daca tenul are imperfectiuni, atunci ai nevoie de un fond de ten iluminos care sa netezeasca aceste imperfectiuni. Pentru aplicarea corecta, pune putin fond de ten in palma (cantitatea sa nu fie mai mare decat dimnesiunea unei monezi) cu un buretel sau chiar cu varful degetelui, amesteca bine fondul de ten in palma si aplica “puncte” de fond de ten in centrul fruntii intre ochi, in barbie, pe pometi (zona T) dar si in barbie. Apoi, maseaza usor pielea pentru a acoperi intreaga fata ocolind linia sprancenelor (daca le atingi cu fond de ten, sprancenele tale vor arata ca ale unei batranici!), ocolind linia ochilor si cea a gurii. Cu fondul de ten ramas in palma si pe degete, maseaza-ti usor linia gatului!
Nu uita, ca inainte de a aplica fondul de ten trebuie sa folosesti o baza de machiaj sau o crema matifianta iar pentru a nu crea “cocoloase”, trebuie sa pui in palma fondul de ten in cantitati mici, le amesteci putin cu varful degetelor si apoi aplici putin cate putin, este mult mai usor sa aplici fondul de ten treptat decat sa trebuiasca sa stergi surplusul! pentru zona ochilor, folositi un baton sau un creion corector special creat pentru acoperirea cearcanelor si aplicati apoi putin fond de ten, cat sa nuanteze!


Fardul-crema a fost creat parca pentru femeile grabite. Daca alegi o nuanta deschisa de bej, roz, sau oranj poti spune ca te-ai ales deja cu un produs 3in1! Aplica-l pe pleoape, pometi si chiar pe buze! Atentie insa, fardul crema contine o cantitate mai mare de pigmenti de culoare, decat un fard obisnuit si aplicarea lui incorecta iti poate aduce o stridenta demna de cluburile de striptease. Aplica-l treptat pana ajungi la nuanta dorita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu