duminică, 2 ianuarie 2011

Tehnologia Viitorului





Pentru cei dintre voi care isi doresc sa aiba lumea la degetul mic, asteptarea este aproape de final.

PC-ul viitorului promite sa-ti puna in mana tot ceea ce vrei sau ai nevoie.

Gandeste-te la un smartphone „tunat”, cu monitor ce se transforma intr-un ecran mai mare si un sistem de securitate biometric care iti permite sa accesezi totul, din viata personala si profesionala, de oriunde, cu toate datele localizate intr-un cloud. Il vei indrepta catre masina ta si va debloca portiera. Vei comanda si plati cafeau ta de dimineata prin atingerea unui buton. Conecteaza-l intr-o statie dock si proiecteaza-ti marea prezentare pentru clientii tai. Programeaza o evadare in weekend prin doar cateva click-uri.

„Calculatorul va deveni in viitor un partener. Acesta va participa la cele mai complexe task-uri cognitive pe care oamenii trebuie sa le faca pentru a-si duce la bun sfarsit sarcinile legate de job,” spune Andrew Chien, director de cercetare la Intel Corp.

Calculatorul personal a reprezentat de zeci de ani unealta de baza corporate. Iar, in timp ce a evoluat, acesta a devenit mai subtire si mult mai mobil, dar in multe aspecte inca seamana cu terminalele mai vechi, limitate la mainframe. Dar, urmatorul deceniu va aduce schimbari uriase, in timp ce PC-ul evolueaza de la desktopul standard si unitatile de laptop, la o multime de dispozitive de computing si periferice destinate acestora.

Acest PC al viitorului va fi si mai destept. Iti poate reaminti discret numele unei informatii sau te poate anunta cand trebuie sa-ti iei medicamentele. PC-ul va fi colegul tau, majordomul sau, probabil, prietenul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu